Projects / News


 • Comments: 0
 • 24 March 2014 12:41
 • in News
 • by naser
 • Visits: 1312
 • Last Modified: -/-
 • (Current Rating 0.0/5 Stars) Total Votes: 0

Mirënjohje për Dr. Adnan Ismailin nga Qyteti i Eskishehirit

0 0
Të enjten, më 20.03.2014 në Eskishehir të Turqisë, i cili vitin e kaluar është zgjedhur të jetë kryeqytet i kulturës turke, u organizua ceremonia për ndarjen e mirënjohjeve "Eskishehir – selia kulturore 2013”.
Kjo mirënjohje u është dhënë 33 intelektualëve të gjithë botës, mes tyre edhe drejtorit të SHB "Logos-A” dhe, njëherazi, nënkryetar i Fondacionit "Qendra e Civilizimit Islam” – Shkup (FOCIC), por edhe pedagog në Universitetin Shtetëror të Tetovë, prof. Adnan Ismailit.
Motivacioni i kësaj mirënjohjeje është "Për kontributin që ka dhënë z. Adnan Ismaili për afirmimin e kulturës turke dhe të bashkëpunimit të mirë mes popujve të Ballkanit, veçmas mes shqiptarëve e turqve”.
Përveç z. Ismailit kjo mirënjohje iu nda edhe Myftiut të Meshihatit të Bashkësisë Islame të Serbisë, Dr. Mevlud Dudiq, akad. Sherbo Rastoderit nga Mali i Zi, Prof. Dr. Irfan Morinës nga Kosova, Dr. Admina Shiljak Jasenkoviqit nga Bosnja dhe shumë intelektualëve të tjerë.
Në ceremoninë e organizuar enkas me këtë rast, mirënjohjet i ndau ministri i Arsimit të Republikës së Turqisë, Dr. Nabi Avxhi, ndërsa në të ishin të pranishëm edhe valiu dhe kryetari i Qytetit të Eskishehirit, por edhe disa deputetë të Parlamentit të Turqisë.
Pas kësaj laureatët u pritën nga valiu dhe kryetari i Qytetit të Eskishehirit
Share
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

No Comments Yet...

Leave a reply

Name: Required Field.
Email Address: Required Field. Not visible
Website:
Captcha Code: Required Field.
Comment: Required Field.